A możecie polecić coś taniego na hak na dwa rowery?? takiego coś do 300-400zł??. Będzie służył tylko na wyjazdy po 30-50km po Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Jechać pojeździć na rowerze i wrócić autem. 8)
platforma na rowery na hak- pomóżcie wybrać
Zwiń
X
-
Ja używam takiego Thule:
Jestem bardzo zadowolony. Jest on składany, ale moim zdaniem nie ma to sensu, bo bardzo łatwo siąga się go z haka, także w razie czego nie ma problemu z otwarciem bagażnika.
Zdjęcie zrobione trochę z boku i tak na prawdę koło nie wystaje tyle poza auto. Przy jeździe z prędkością 80-90 km/h nie czuję, że mam rower na haku. Szybciej nie testowałem, bo nie mam takiej potrzeby
Komentarz
-
-
AdamB, Ja uzywam tego:
W ofercie posiadamy bagażniki samochodowe, bagażniki bazowe, bagażniki rowerowe, łańcuchy śniegowe. Oficjalny przedstawiciel marek: Yakima, Thule, Cam, BMC
i jestem bardzo zadowolony, uchwyt lekki, tani i co najważniejsze b. szybki montaż- 10 sek;-)
załozenie 2 rowerów to kwestia 1- 2 minut z zapieciem pasków;-)
aha i można całkiem sprawnie jechać- raz się zapomniałem i pocisnałem na autostradzie :diabelski_usmiech - przy 170 nic nie odpadło :wink:
takie podróżne 140 stabilne bez problemu
[ Dodano: Czw 29 Maj, 14 12:37 ]
Zamieszczone przez chopinZamieszczone przez Garretto o czym piszesz miałoby miejsce w przypadku belki utwierdzonej z jednej strony a to nie jest model własciwy dla naszego przypadku
Nie ma co teoretyzować. Wystarczy wrzucić do bagażnika 10 trylinek. W przypadku Octavii bez problemu za tylną osią. Też da się jechać. Zapewniam. Nie zapominajmy że platforma na rowery nie będzie ważyć więcej niż 75 kg i nie przesadzajmy że zbytnio obciąży zawieszenie. A że rozhuśtać się może na wybojach to już inna sprawa. Trzeba nauczyć się jeździć z takim wynalazkiem, tak jak trzeba umieć jeździć z rowerami na dachu.Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBaronus, Garret, a jak z widocznością świateł samochodu, problemów z policją nie mieliście?
Komentarz
-
-
Ten 4-ka z paskami do klapy to :shock: W sedanie to jest problem, bo chcac otworzyc bagaznik i tak za kazdym razem, trzeba rozpinac te paski.
Thule kosztuje 2x tyle, ale cos za cos - jak tak sie przygladnac, to sa zasadnicze roznice. Tu odchylenie powoduje szorowanie tylem bagaznika po ziemi.
Wszystko chyba zalezy od tego jak czesto z tymi rowerami mamy jezdzic
Komentarz
-
-
W serwisie widziałem dość ciekawy uchwyt Tylko cena tam była ok 1500zł chyba.
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
Komentarz